Jamais Vu

Jamais vu (‘жаме вю’)  се  превежда от френски език като „никога невидяно“. Концепцията на вината Jamais Vu  съответства на понятието за невижданото, новосъздаденото и предизвиква такава емоция. Вината са направени по класически методи за направа на вина, а практиката за съчетаването на сортовете е заимстванa от „люлката” на виното в съвременния й вид - Франция.

Вината Jamais Vu произхождат от тероара на местността Терзийски баир и във всяко от тях нашия енологичен екип вложи по една малка тайна, която в този смисъл, ги прави „невиждани“.
Пазарувай сега!
Jamais Vu
Jamais Vu
Minkov Brothers Jamais Vu Syrah & Viognier

Jamais Vu

Minkov Brothers Jamais Vu Syrah & Viognier

  • Сорт: Сира&Вионие
  • Качествена категория: Защитено географско указание
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: собствени лозя в Карнобатския край
  • Тип: сухо червено вино
Към магазина
Цвят: красив, наситено рубинен

Аромат: интензивен, богат, многопластов, откриват се интересни пикантни акценти на кедър, тютюн и карамфил, долавят се плодови нотки на зряла вишна, които са добре подчертани във вкусовия аромат

Вкус: със средна структура и деликатни зрели танини, с интригуващ, дълъг и запомнящ се финал

Отлежаване: виното е отлежавало 12 месеца в бъчви от френски дъб

Температура на сервиране: 15 – 17°С

Сомелиерско предложение: тако салати, предястия с бекон или пушени морски дарове, паста, дивечови ястия, червени меса в средиземноморски стил, твърди и полутвърди сирена

Награди: Сребърен медал, Mundus Vini 2018; Бронзов медал, International Wine Challenge 2016; Бронзов медал BIWC 2015
Minkov Brothers Jamais Vu Rosé

Jamais Vu

Minkov Brothers Jamais Vu Rosé

  • Сорт: Сензо и Гренаш
  • Качествена категория: Защитено географско указание
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: собствени лозя в Карнобатския край, м-ст Терзийски баир
  • Тип: Сухо розе вино
Към магазина
Цвят: Деликатен нежнорозов - пепел от рози с мек жълт оттенък

Аромат: Елегантен нос с класически акценти на провансалско розе - билки, сухи цветя, сладко от бели череши

Вкус: Заоблено и сладостно тяло със сочни плодове и деликатно цветист финал

Температура на сервиране: 8 – 10°С

Сомелиерско предложение: Подходящо е да се консумира както самостоятелно, така и в комбинация с ястия с много нежен вкус, без пикантни подправки – морски дарове, пилешко, приготвено с бели сосове риби на плоча, подправени деликатно с вино и билки от Прованс
18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox