
Oak tree
Oak Tree
- Сорт: Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло
- Качествена категория: Защитено географско указание
- Регион: Тракийска низина
- Произход: собствени лозя в Карнобатския край
- Тип: сухо червено вино
Цвят: красив, наситен с меки оттенъци.
Аромат: интензивен, пикантен и много богат, доминиран от подправки, млечни пипери, с леки акценти на дим, кафе и тютюн; във вкусовия аромат се добавят добре запазени конфитюрени нюанси на печени сливи и черни боровинки.
Вкус: кадифен, с меки, полирани танини, с продължително въздействие и много дълъг финал, напомнящ за богатия аромат.
Отлежаване: виното е отлежавало 20 месеца в нови барици от френски дъб и минимум 12 месеца в бутилка, притежава потенциал да се развива в бутилка до 10 години.
Температура на сервиране: 18°С.
Сомелиерско предложение: задушени ястия от червени меса с подправки, винен сос или диви гъби и мек, домашен хляб, ароматни жълти сирена.
Награди: Сребърен медал, Decanter World Wine Awards 2022; Сребърен медал, Decanter World Wine Awards 2018; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2019; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2014; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2013; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2012; Златен медал, MUNDUS Vini 2012; Златен медал, Vinalies International 2013; Сребърен медал, USA Wine Ratings 2022; Сребърен медал, Concours Mondial de Bruxelles 2018; Сребърен медал, Mundus Vini 2017; Сребърен медал, International Wine & Spirit Competition 2017; Сребърен медал, International Wine Challenge Tranche 1 2017; Бронзов медал, International Wine Challenge 2014; Златен медал, BIWC 2014; Сребърен медал, International Wine Challenge 2015.
Аромат: интензивен, пикантен и много богат, доминиран от подправки, млечни пипери, с леки акценти на дим, кафе и тютюн; във вкусовия аромат се добавят добре запазени конфитюрени нюанси на печени сливи и черни боровинки.
Вкус: кадифен, с меки, полирани танини, с продължително въздействие и много дълъг финал, напомнящ за богатия аромат.
Отлежаване: виното е отлежавало 20 месеца в нови барици от френски дъб и минимум 12 месеца в бутилка, притежава потенциал да се развива в бутилка до 10 години.
Температура на сервиране: 18°С.
Сомелиерско предложение: задушени ястия от червени меса с подправки, винен сос или диви гъби и мек, домашен хляб, ароматни жълти сирена.
Награди: Сребърен медал, Decanter World Wine Awards 2022; Сребърен медал, Decanter World Wine Awards 2018; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2019; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2014; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2013; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2012; Златен медал, MUNDUS Vini 2012; Златен медал, Vinalies International 2013; Сребърен медал, USA Wine Ratings 2022; Сребърен медал, Concours Mondial de Bruxelles 2018; Сребърен медал, Mundus Vini 2017; Сребърен медал, International Wine & Spirit Competition 2017; Сребърен медал, International Wine Challenge Tranche 1 2017; Бронзов медал, International Wine Challenge 2014; Златен медал, BIWC 2014; Сребърен медал, International Wine Challenge 2015.