Братя Минкови е единствената българска изба, отличена със златни медали от престижния международен конкурс Concours Mondial du Sauvignon

Братя Минкови е единствената българска изба, отличена със златни медали от престижния международен конкурс Concours Mondial du Sauvignon
30.03.2018 г.

Изданието на френския конкурс Concours Mondial du Sauvignon, който се проведе през март 2018, донесе два златни медала за България с вината Le Photographe Sauvignon Blanc и Cycle Sauvignon Blanc. За поредна година вината на изба Братя Минкови от сорта Совиньон блан са единствените български вина, които получават най-престижната награда от конкурса, известен с високите си критерии.

През последните години Совиньон Блан се превърна в един от най-популярните и предпочитани сортове. Водени от производители от Новия Свят, страните производителки от Европа се стремят да покажат най-добрите качества на Совиньон Блана, отглеждан по техните земи. Сортът е еталон по отношение на свежест, елегантност и модерност. 

Журито на Concours Mondial du Sauvignon е съставено от винени специалисти от цял свят, а мнението им е от изключителна важност за винената индустрия, тъй като дава най-добра представа за стилистиката на вината от този сорт в различните страни.

Двата златни медала, които Le Photographe Sauvignon Blanc и Cycle Sauvignon Blanc получаха от конкурса, провел се през 2018 година, са доказателство, че изба Братя Минкови следва елегантната и модерна линия на вината от този сорт, като същевременно запазва аристократичния стил на европейските вина.

В изданието на Concours Mondial Sauvignon 2016, Cycle Sauvignon Blanc беше отличен със златен медал – отново единственият медал за България от този конкурс.

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox