Le Photographe

Когато в кадъра попаднат вина Le Photographe фокусът се измества към Вашите сетива.

Хармонията от свежест, структура и сладка соленоватост, която се открива в тях е отражение на „тероара“на месността „Терзийски баир“.

По-скоро фини и въздържани, отколкото силни и мощни, вина Le Photographe са деликатни и с много приятни автентични сортови аромати.

Пазарувай сега!
Le Photographe
Le Photographe
Le Photographe Pino Grigio

Le Photographe

Le Photographe Pinot Grigio

  • Сорт: Пино Гри
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: Собствени лозя в Карнобатския край
  • Тип: Сухо бяло вино
Към магазина
2021
Цвят: Блед, сламест, с красиви зелени оттенъци.

Аромат: Деликатен, въздушен, долавят се нюанси на бели цветя, ябълка и круша, които се допълват от деликатни минерални нюанси.

Вкус: Много елегантен, с приятна свежест, с усещане за минералност и приятна соленоватост, с освежаващ жив финал.

Температура на сервиране: 8 – 10°С.

Сомелиерско предложение: Рибни ястия – сьомга, рибни супи, ястия с гъби – ризото от гъби, пуешко, патешко, гъше месо с леки бели сосове, заешко – леко приготвено.
Minkov Brothers Le Photographe Pinot Noir

Le Photographe

Le Photographe Pinot Noir

  • Сорт: Пино Ноар
  • Качествена категория: Защитено географско указание
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: Собствени лозя в Карнобатския край
  • Тип: Сухо червено вино
Към магазина
Цвят: Светлочервен, прозрачен с доминиращи меки рубинени оттенъци, типичен за сорта.

Аромат: Интензивен и богат, с доминиращи сладки нюанси на мускус, добре комбинирани с червена череша с костилка, дим и сухи листа.

Вкус: С лека до средна структура, приятна свежест и ненатрапващи се меки танини. Финалът е с мека свежест, ароматен и много дълъг. Във вкусовия аромат доминират димът и сухите листа.

Отлежаване: Виното е отлежавало 12 месеца в 225-литрови стари барици от френски дъб и притежава потенциал да се развива в бутилка 5-10 години.

Температура на сервиране: 14 – 16°C.

Сомелиерско предложение: Ризото с печурки и диви гъби, пай с месо, тарт с камембер и домати, заек с диви гъби, отлежали кози сирена и отлежал чедър.

Награди: Сребърен медал, USA Wine Ratings 2020; Сребърен медал, Decanter World Wine Awards 2019; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2017; Сребърен медал, International Wine Contest 2015; Сребърен медал, International Wine Challenge 2015; Бронзов медал, BIWC 2015.
Minkov Brothers Le Photographe Syrah

Le Photographe

Le Photographe Syrah

  • Сорт: Сира
  • Качествена категория: Защитено географско указание
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: собствени лозя в Карнобатския край
  • Тип: сухо червено вино
Към магазина
Цвят: дълбок, гранатов, с красиви отблясъци.

Аромат: в аромата присъстват нюанси на шоколад, бекон и ликьор от вишна.

Вкус: плътен, със стегната структура, с изразена сочност и приятни пикантни, леко зърнести танини. Финалът е изразителен и запомнящ се, с дълъг и ароматен послевкус.

Отлежаване: виното е отлежавало 12 месеца в 225-литрови стари барици от френски дъб и притежава потенциал да се развива в бутилка 5-8 години.

Температура на сервиране: 15 – 17°С.

Сомелиерско предложение: некомплексна храна от пилешко, свинско, заешко, пастети и сирена със сравнително ниска масленост. Пилешки шишчета със сини сливи, полутвърди сирена – Гауда, Грюер.

Награди: Двоен златен медал, Най-добро вино от България, China Wine and Spirits Awards 2019; златен медал, Monde Selection 2015; златен медал, Alliance du Monde 2013; златен медал, International Wine Contest 2015; бронзов медал, Syrah du Monde 2016; бронзов медал, International Wine Challenge 2018.
Minkov Brothers Le Photographe Cabernet Franc

Le Photographe

Le Photographe Cabernet Franc

  • Сорт: Каберне фран
  • Качествена категория: Защитено географско указание
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: собствени лозя в Карнобатския край
  • Тип: сухо червено вино
Към магазина
Цвят: красив, наситен рубинен цвят с блестящи оттенъци.

Аромат: в аромата се долавят дискретни нюанси на пикантни подправки, придружаващи интензивни аромати на зрели черни горски плодове.

Вкус: много елегантен, със сатенена структура, добре заоблен и с дълго въздействие. Завършва меко с дълъг ароматен финал, в който доминират зрели червени плодове.

Отлежаване: виното е отлежавало 12 месеца в 225-литрови стари барици от френски дъб и притежава потенциал да се развива в бутилка до 5 години.

Температура на сервиране: 15 – 17°С.

Сомелиерско предложение: пернат дивеч - фазани, яребици, червени печени меса на фурна, на скара или на барбекю, а ако избирате подходящо сирене, заложете на необработените пресовани сирена.

Награди: Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2024; Сребърен медал, USA Wine Ratings 2022; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2019; Бронзов медал, Decanter World Wine Awards 2018; Сребърен медал, Concours Mondial de Bruxelles 2018; Бронзов медал, International Wine and Spirit Competition 2018; Сребърен медал, Mundus Vini Summer Tasting 2015; Бронзов медал, China Wine & Spirits Awards 2016; Бронзов медал, International Wine Challenge Tranche 1 2017; Сребърен медал, Vinalies 2014.
Le Photographe Rose

Le Photographe

Le Photographe Rosé

  • Сорт: Гренаш и Каберне Фран
  • Качествена категория: Защитено географско указание
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: Собствени лозя в Карнобатския край
  • Тип: Сухо розе вино
Към магазина
Цвят: Красив, нежен, бледо розов

Аромат: Свеж, доминиран от нюанси на дива ягода и минерали

Вкус: Лек, с фина структура, приятна свежест и усещане за минералност, с елегантен и освежаващ финал

Температура на сервиране: 8 – 10°С

Сомелиерско предложение: Предястия с хайвер, пълнени гъби с бекон и сирене, ароматен хляб с билки и пармезан, екзотични салати с ябълки, авокадо и морски дарове или пиле; океанска риба и морски дарове на скара, ястия от бели меса със сушени плодове и вино

Награди: Сребърен медал от Mondial du Rosé 2022; Сребърен медал, Concours Mondial de Bruxelles 2016; Сребърен медал от Mondial du Rosé 2013; Трофей за най-добро розе вино от Balkan International Wine Competition 2013
Minkov Brothers Le Photographe Sauvignon Blanc

Le Photographe

Le Photographe Sauvignon Blanc

  • Сорт: Совиньон блан
  • Реколта: 2022
  • Качествена категория: Защитено географско указание
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: Собствени лозя в Карнобатския край
  • Тип: Сухо бяло вино
Към магазина
2019
Цвят: Сламест, с красиви зелени оттенъци

Аромат: Интензивен, с пикантен характер, долавят се минерални нюанси, тропически плод, зелена праскова и интензивен цитрус

Вкус: Много елегантен, с приятна свежест, с усещане за минералност и дълго въздействие; с освежаващ цитрусов финал

Температура на сервиране: 8 – 10°С

Сомелиерско предложение: Свежи салати с бели меса и морски дарове, рибни супи, паста с френски сирена, специалитети от морски дарове, свински ребърца с бяло вино или сметана

Награди: Сребърен медал, Mondial du Sauvignon 2022; Сребърен медал, Mondial du Sauvignon 2020; Златен медал, Concours Mondial du Sauvignon 2018; Златен медал, Mondial du Sauvignon 2014; Сребърен медал, Vinalies 2017; Сребърен медал, Concours Mondial du Sauvignon 2017; Сребърен медал, International Wine & Spirit Competition 2017; Сребърен медал, Mondial du Sauvignon 2013; Бронзов медал от Balkan International Wine Competition 2013; Сребърен медал, Mundus Vini 2013;
Minkov Brothers Le Photographe

Le Photographe

Le Photographe Rheinriesling

  • Сорт: Рейнски ризлинг
  • Качествена категория: Защитено географско указание
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: Собствени лозя в Карнобатския край
  • Тип: Сухо бяло вино
Към магазина
Цвят: Красив, наситен и блестящ, с интензивни зеленикави отблясъци.

Аромат: Богат, с билкови акценти, нюанси на ябълка, дюля и минерали; във вкуса се допълва от леки петролни нюанси и мед.

Вкус: Богат и свеж, с много добра структура и дълго въздействие, ярък финал и дълъг ароматен послевкус.

Температура на сервиране: 8 – 10°С.

Сомелиерско предложение: Предястия с хамон, мъфини с крем сирене; паста с морски дарове; сьомга с манго и джинджифилов сос; морски дарове, приготвени с екзотични плодове; ястия от Азиатската кухня; ябълкови щрудели със стафиди и ядки; бананов пай с кокос и сладолед.

Награди: Сребърен медал, USA Wine Ratings 2020; Златен медал, Concours Mondial de Bruxelles 2015; Златен медал, China Wine & Spirits Awards 2016; Сребърен медал, Monde Selection 2017; Сребърен медал от Vinalies Internationales 2015; Сребърен медал, Riesling du Monde 2015; Бронзов медал, International Wine Challenge 2014; Сребърен медал от Balkan International Wine Competition 2013; Бронзов медал, BIWC 2014; Сребърен медал, BIWC 2015.
Webrix
18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox