Избата

Търсейки баланс между традиции и съвременни технологии във винопроизводството, съчетахме 135-годишен опит, благодатни почви, подходящ климат и винарска страст, и продължихме пътя, завещан ни от братя Минкови
Избата

Изба „Братя Минкови“

Кокетно разположена сред лозята на едно от последните възвишения на месността Терзийски баир, изба „Братя Минкови“ се намира непосредствено до карнобатското село Венец, на 65 км западно от град Бургас и разполага с ресторант, дегустационна зала, винен магазин, музейна част и два подземни тунела с обща дължина 160 метра, където отлежават нашите вина.


 

Тя се намира на мястото, където са се отглеждали най-старите и най-хубавите лозя в Карнобатския край и възражда славата на прочутите винари братя Минкови, донесли в края на 19 в. на страната най-престижното за онова време международно отличие от винено изложение. През далечната 1875 г, посвещавайки се на голямата си страст – винарството, Иван, Васил и Никифор Минкови основали изба в търговско-занаятчийския център на Карнобат – Черковната махала.  След 19 години усърден труд и абсолютна отдаденост и труд в лозята, света научава за тях, чрез техните вина, отличавайки ги на редица реномирани международни конкурси.

След златния медал от Брюкселското винено изложение от 1894 г. последвали награди от елитния конкурс за вина в Лондон и Международния панаир в Пловдив.

Век по-късно възродената изба „Братя Минкови “отново е носител на значими международни и национални награди.

Избата притежава малка музейна експозиция, посветена на винарската фамилия и съдържа автентични предмети, принадлежали на семейство Минкови.
 

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox