Елитът на винените познавачи в Брюксел поднесе заслужено признание за уникалния тероар на Карнобатския край. В сърцето на Европа, най-авторитетното енологично изложение Concours Mondial de Bruxelles, присъди Златен медал на неповторимия купаж Minkov Brothers Cuvee, създаден от изба „Братя Минкови“. Изтъкнатите енолози признаха, че за пръв път откриват нежния аромат на мащерка във вино, направено от класическите Каберне Совиньон, Сира и Мерло. Уханието няма аналог при червените вина и доказано се среща само в гроздето от плодородните и екологично чисти лозя в Карнобатския край. То се извлича от богатите канелени горски почви, върху които са засадени масивите на „Братя Минкови“. Елитните сортове за Minkov Brothers Cuvee се отглеждат върху терени с югоизточно изложение, където слънцето грее изобилно и обогатява гроздето с полезните за здравето полифеноли. Тези вещества са природна съставка на качествените червени вина и съдействат за удължаването на живота, подобряват сърдечния ритъм, повишават имунитета и подпомагат всички оздравителни процеси.
Златният медалист от Брюксел е отлежавал дълго в нови барици от френски и американски дъб. Те правят вкуса кадифено мек, като добавят пикантни нотки на ванилия и препечен дъб, които отлично се съчетават с уханието на мащерка, покорило енолозите на конкурса. Ароматът е извлечен чрез уникална естествена технология, при която гроздето е оставено да стои 15 денонощия с ципата. Чрез този способ се създават всички вина на изба „Братя Минкови“. Ето защо те впечатляват родните ценители и международното жури с експресивни и запомнящи се вкусове. Minkov Brothers Cuvee притежава голям потенциал за стареене в бутилка, постигнат природосъобразно, чрез т.нар. настойване на виното върху джибри. Технологията е характерна за елитните селекции, при които отличното качество е следствие само на естествени и екологични винарски похвати. Виното е отлично попълнение за домашната енотека на всички ценители, а седмият поред златен медал от Concours Mondial de Bruxelles превръщат изба „Братя Минкови“ в най-добрия посланик на България пред световната винена общност, коментираха енолози, журирали надпреварата.