ЗЛАТО ОТ БРЮКСЕЛ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА CYCLE

ЗЛАТО ОТ БРЮКСЕЛ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА CYCLE
15.08.2018 г.

Златен юбилей ще отбележат вината CYCLE, признати за едни от най-впечатляващите и модерни на българския пазар. На 10-я си рожден ден невероятният Совиньон блан на серията спечели Златен медал от Concours Mondial du Sauvignon, а в чест на българското председателство на ЕС, присъстващи на конкурса го нарекоха „модерното винено лице на Европа”. Световният форум е част от голямата брюкселска надпревара Concours Mondial de Bruxelles, която за 10-та година утвърждава изба „Братя Минкови” като един от ключовите фактори в световното лозарство и винопроизводство. Тази година пътуващият конкурс се проведе в австрийския град Грац, наричан от местните „сърцето на винената индустрия”. Там най-именитите енолози останаха очаровани от богатия и завладяващ вкус на чемшир и зелена праскова, който е уникален в световен мащаб и може да бъде открит при Совиньон блана на CYCLE, отгледан в лозята на Карнобат. Не случайно познавачите единодушно му присъдиха Златния медал.

            „Вината CYCLE, върху чийто етикет е изобразени забавни хора, каращи колело, великолепно олицетворяват сентенцията на Алберт Айнщайн: „Животът е като карането на велосипед - за да запазите равновесие, трябва непрекъснато да се движите”. Златният медал за очарователния CYCLE Sauvignon Blanc доказва колко далеч може да стигне една изба по пътя на виното, стъпвайки върху вековните традиции на фамилното наследство за да създаде модерното лице на българското и европейско винарство”. С тези думи няколко именити представители от Concours Mondial De Sauvignon приветстваха енолозите на „Братя Минкови” за поредния им забележителен успех. Освен голямата награда за CYCLE, водещият по значимост световен конкурс удостои със златен медал и класния Le Photograph Sauvignon Blanc.

            Златните отличия бележат своеобразен юбилей за „Братя Минкови”. През 2018 г. се навършват 10 години от създаването на романтичната серия CYCLE, 10 години от както избата се завърна сред победителите в престижния Concours Mondial De Bruxelles, а сегашните златни призове са 10-тите поред в богатата колекция от медали, извоювани от Брюксел. И това не е всичко – първото вино CYCLE, което избата лансира на пазара през 2008 г. е точно от сорта Совиньон Блан, който днес е големия победител в конкурса. Любопитна подробност е, че през далечната 1894 г. тримата карнобатски винари братя Минкови печелят първия златен медал за България точно от първообраза на днешния Concours Mondial de Bruxelles.

 

 

CYCLE Sauvignon Blanc –пътешествие във времето с велосипеда на мечтите

            На прага на лятото няма по-добър избор от свежия и добре охладен Совиньон блан на CYCLE. Непокорният му вкус на чемшир и зелена праскова се разкрива най-добре с хрупкави зеленчуци на скара, сервирани неприлично рано на някоя тераса с изглед към забързания град. А плато морски дарове ще подчертае дискретно класата му. Ако питате някой парижанин, това вино копнее за купа аспержи и прясно обелено авокадо, сервирани в красив сервиз върху бяла ленена кърпа, директно на зелената морава. CYCLE Sauvignon Blanc е покана за пътешествия, откривателство и спомен за романтиката на Стария Свят. То е като чувствена ваканция по долината на Лоара или край градско бягство край бреговете на Сена...

Може би велосипедът на мечтите може да те отведе до всяка точка на света. Но колелото на CYCLE ще ги реализира тук и сега. Защото плодородните Карнобатски лозя притежават вълшебен тероар. Родната земя обогатява гроздето за CYCLE с неповторими ухания на свежи български билки, вълшебни треви и нотки на завладяващ цитрус. Екзотични, уникални и впечатляващи, точно като мечтателите, избрали да пътешестват с чаша вино в ръка. Не случайно районът, в който са засадени лозята на изба «Братя Минкови» е един от най-подходящите в световен мащаб за отглеждане на бели сортове и като Совиньон Блан, разкриха водещи енолози от Concours Mondial de Bruxelles. Близостта едновременно до море и планина благоприятства бавното съзряване и дава на гроздето повече време да развие уникалните за Европа вкусове.

 

CYCLE – НОВОТО ЛИЦЕ НА СБЪДНАТИТЕ ЖЕЛАНИЯ

Насладата е красота, а CYCLE ласкае възприятията с нов, още по-атрактивен дизайн на бутилката и етикета. Очарователният «винтидж» стил препраща към спомените от младостта и безгрижието. Насочени са към хора млади по дух, с усещане за стил и вкус към откривателството. С тях може да изживеете вълнуващо пътешествие през различните епохи и да откриете истината за вкуса на виното, съчетало традиции и новаторство.

Точно тази наслада за сетивата направи CYCLE най-обичаната, креативна и разпознаваема винена серия, с изключително съотношение между цена и качество, признават нейните почитатели и вдигат наздравица в чест на 10-я рожден ден на любимия си бранд. Това са вина, които сбъдват желания, а създателите им умеят да предусещат винените копнежи още преди да ги изречем. И ни подаряват единствената серия в своя клас, която предлага 14 различни вида бели и червени вина, подходящи за най- разнообразни ситуации, поводи и кухня. Някои от тях разкриват величието на чистите сортове, а други показват силата на неповторимите съчетания в купажите.

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox