ENOTECA Cabernet Sauvignon 2017 бе класирано на 2-ро място в най-престижната българска класация за вино DIVINO TOP 50.

Enoteca Cabernet Sauvignon 2017
29.02.2024 г.
ENOTECA Cabernet Sauvignon 2017 бе класирано в TOP 10 на най-престижната българска класация за вино DIVINO TOP 50.

На второ място в TOP 10 е благородният Minkov Brothers Enoteca Cabernet Sauvignon 2017, който печели и регионалния приз за Най-добро вино от Южното Черноморие.
DiVino TOP 50 на най-добрите български вина е създадена и се осъществява от екипа на DiVino. Класацията се провежда от 2012 насам и е базирана на редовните дегустации на DiVino през годината. На финала всички 50 вина се дегустират от панел от 15 дегустатори, чиито оценки определят DiVino TOP 10.
Класацията отразява актуалната пазарна действителност у нас и е един своеобразен компас за почитателите на виното в България по отношение на качествените вина, които се предлагат у нас.

ENOTECA CABERNET SAUVIGNON 2017 e впечатляващо вино – мощно, пищно, благородно и със сериозен потенциал за отлежаване. Гроздето идва от собствени 20-годишни лозя, отглеждани в местността „Вехтите лозя“, в землището на село Лозенец, върху канелени горски почви. Климатът е характерен със сухи пролет и есен, мека и топла зима.
Беритбата е проведена в периода от 15 до 25 октомври – ръчно, в касетки от 10 кг.
Каберне совиньон е сорт, който намира много благоприятна среда в района на Карнобатската котловина, работата ни с този сорт е благодатна и ежегодно увенчана с много добри резултати“, споделят винарите от Братя Минкови.

ENOTECA Cabernet Sauvignon 2017 спечели и златен медал на най-престижния световен конкурс за вина от този сорта Concours International des Cabernets 2023 (CIDC)

Вината от серия Енотека са експериментални. Създадени са по творчески проекти на технолозите на избата, с цел изследване на тероари, видове бъчви или нови технологични практики.
 
18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox