Представяне на иконичното вино Project 7 пред българското винено общество

project
01.03.2022 г.
Седем поредни години работа с най-добрите ни лозови масиви, доведоха до Project 7. Едно визионерско вино, замислено още от 2009 година и направено от иконичните за нашата изба сортове Каберне Совиньон и Каберне Фран. Този проект разкрива възможностите на тероара, изразени в съвършения баланс, концентрация и неповторима елегантност на виното.

Project 7 беше оценено високо от списание Di Vino и бе поставено на 4-то място в класацията Di Vino Топ 50 на списанието за 2021г. с най-високите 93 точки предоставени на вина в класацията.

 
Каберне Совиньон е от лозе, намиращо се на 1 км западно от избата, землището на с. Лозенец. Землището на село Лозенeц „Старите Лозя“ е с равнинно-хълмист релеф, представен от малки хълмове и междухълмия. Лозята са разположени върху слабо изразени билни части и прилежащите им склонове с надморска височина от 180 до 205 м. Скалите в района са вулканични и седиментни, а почвата – песъкливо-глинеста.Каберне Фран е от собствени лозя, намален добив. Лозе, намиращо се на 3 км източно от избата, землището на с. Огнен. Землището в с. Огнен се намира на източните склонове на Терзийския баир, в прехода към Карнобатското поле, на надморска височина от 184 до 225 м. Лозята са разположени върху склонове с югозападна експозиция. Почвите са слабо излужени канелени горски.

Беритбата е проведена от 8 до 10 октомври 2016г. След прецизно сортиране на гроздето винификацията включва пресоване, избистряне, ферментация с потапяне на ферментационната шапка, студени и постферментационни мацерации. Виното не е стабилизирнао и е преминало само груба филтрация. Отлежало е 27 месеца в нови френски бъчви и 3 години в бутилка преди листване на пазара. Количеството е 4550 бутилки.

 
18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox