Season of MEMORIES - най-доброто десертно вино на Балканите

Season of MEMORIES - най-доброто десертно вино на Балканите
11.07.2012 г.

Ликьорното вино от изба ''Братя Минкови'' - Season of MEMORIES, получи Златен Трофей в рамките на престижния конкурс Balkan Internetional Wine Cometition, който за пръв път тази година се проведе в България. Най-доброто десертно вино у нас стана фаворит на водещите енолози от цяла Европа и триумфира с първата награда измежду 300 вина от целия Балкански полуостров. Целта на оспорваната надпревара е да покаже многовековните балкански традиции във винопроизводството и да демонстрира пред света модерните вина, които днес разнасят славата на Полуострова.

Изисканото десертно вино, създадено от технолозите на Изба „Братя Минкови“, покори сомелиери от ранга на Константинос Лазаракис, който председателстваше журито, изтъкнатите щатски енолози Кристи Кентърбъри и Джейми Аройо, както и една от най-влиятелните дами в света на виното – британската винена журналистка Каралайн Гилби. Преди две години тя лично посети изба „Братя Минкови“ и й предрече бляскаво бъдеще на световната винена сцена.

Най-изтъкнатите винени познавачи от цял свят останаха очаровани от богатия аромат на  Season of MEMORIES, който се отличава със сладки цветисти нюанси, плодови акценти на стафида, сушена кайсия, комбинирани с мед, ванилия и карамел. Дегустаторите, журирали Balkan Internetional Wine Cometition единодушно признаха, че за пръв път опитват десертно вино с толкова характерен, плътен и заоблен вкус, с приятна балансирана сладост и хармонична свежест, с дълъг, мек и завладяващ финал. За по-малко от половин година, изисканата десертна напитка се превърна във фаворит за ценителите на изискани кулинарни удоволствия. Виното е произведено в изключително лимитирана серия и може да бъде открито единствено на място в изба „Братя Минкови“, както и в някои от най-реномираноте ресторанти на страната.

„Създадохме  Season of MEMORIES от най-узрялото и ароматно грозде на престижния сорт Гевюрцтраминер, отгледано в собствените лозя на изба „Братя Минкови“, разказва главният енолог на избата Иван Бакалски, който лично получи Златния Трофей от председателя на журито  Константинос Лазаракис. „Амбицията ни беше да направим десертно вино по подобие на най-добрите световни образци и същевременно то да отговаря на типично българския и балкански вкус. Златният Трофей, който днес спечелихме, ни доказа, че сме на прав път.“

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox