Братя Минкови Каберне Совиньон 2013 печели най-голямата награда за качество в света

Братя Минкови Каберне Совиньон`13 печели най-голямата награда за качество в света
07.06.2016 г.

"Братя Минкови" е единствената българска изба, която за втори път печели най-престижната световна награда - Златен медал от Decanter World Wine Awards в Лондон. Историческият успех е за невероятното Каберне совиньон на Minkov Brothers, което заслужено зае място сред най-качествените вина на планетата. Съдиите в надпреварата споделиха, че избата е поставила България класи над участниците от Централна и Източна Европа. „Това е виното! То блести като диамант на фона на останалите проби!“ Знаменателната реплика принадлежи на Анджела Мюър, която е призната за най-влиятелната дама в света на енологията. Тя, заедно с прочутия винен журналист Дарел Джоузеф и председателя на конкурса Стивън Спъриър, единодушно му присъдиха забележителните 95 точки - една от най-високите оценки по време на дегустациите. "Братя Минкови" е сред малкото винарни в цял свят, на които лично председателят на конкурса е дал високата си оценка.

По време на престижната церемония състояла се в Лондонската кралска опера през 2011 г, където бе връчена наградата на вино От Избата на Братя Минкови Каберне Совиньон х Каберне Фран`08, основателят на Кръга на винените писатели поздрави енолозите на Minkov Brothers, че са създали "Автентично, хармонично, и добре балансирано вино с истински чар". Колежката му Анджела Мюър пък нарече в своя статия създателите на златния медалист „основоположници на модерния винен вкус“.


Високите оценки за Minkov Brothers доказват, че Каберне совиньонът от лозята на Карнобат заслужено носи Златните медали от Decanter World Wine Awards.

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox