Винарска изба братя Минкови грабна Рицарския винен граал

Винарска изба братя минкови грабна Рицарския винен граал
13.05.2010 г.

С най-големия рицарски знак за качество се окичи MINKOV BROTHERS Cuvee на Винарска изба “Братя Минкови”. Европейският рицарски орден на виното удостои избата с най-престижната си награда - “Рицарски винен граал”. Кювето на “Братя Минкови” се класира на първо място със 88,43 точки и бе отличено в оспорвана надпревара измежду 67 изби от България, Австрия и Унгария. Със Златни медали от международния дегустационен конкурс се окичиха MINKOV BROTHERS Syrah и MINKOV BROTHERS Chardonnay, а розето на избата получи Сребърен медал.

Почетният рицарски орден бе връчен лично от наследника на прочутия род Естерхази - Антал II тринадесети княз Естерхази де Галанта. Австрийският благородник сподели, че вината на “Братя Минкови” го връщат в далечните романтични времена, когато България е изнасяла най-добрите си вина за Австро-Унгария. Той изрази надежда, че изби като “Братя Минкови” ще върнат славата на страната ни на световните винени пазари. Князът остана очарован, че винарната възражда многовековните традиции на България във винопроизводството.

Рицарският винен граал е поредната награда от богатата колекция на избата. Всички тези призове доказват, че България с основание претендира за почетно място на световната винена карта, коментираха членовете на Европейския рицарски орден.

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox