Cycle: пътешествието продължава 10 години

Cycle: пътешествието продължава 10 години
10.04.2018 г.

Спомняте ли си, когато за първи се задържахте на колело и усетихте свободата на движението? Можете ли да изживеете отново онова прекрасно чувство на лекота и удовлетвореност, онзи очарователен спомен за безгрижните години от младостта? А искате ли?

 

Едва ли има някой, който да няма желание да се пренесе във времето и да изпита отново подобни позитивни емоции. Удоволствието от живота е в движението. Вече цели 10 години Cycle oткрива новото и непознатото, а основното послание на вината от серията е да пътешестваме заедно с отворени сетива по цели 14 дестинации. Толкова е броят на вината от серията: за всеки повод, вкус и стил, за всяко пътешествие.

 

Виното е най-приятният и естествен начин за опознаване на културата и историята на даден народ; то е цивилизационен кръговрат, в който всяко поколение открива за себе си смисъла на живота, идеята за щастието и пълноценния живот. Виното е най-прекият път до божественото.

 

През 2018 празнуваме виното, което пътува с нас вече цели десет години – CYCLE! Концепцията му - качество, модерен етикет и достъпна цена, промени революционно и завинаги българския пазар на вино. Cycle е първата марка, която освен вино предложи на винения любител и изживяване. Днес Cycle е серия с 14 различни етикета, за всеки стил и вкус.

 

 

Началото беше поставено от Cycle Совиньон блан 2008 – първият подчертано сортов совиньон блан на българския пазар, който прикова вниманието на любителите на вино и ги накара да погледнат с интерес към този сорт. Това беше много преди новозеландските му събратя да станат толкова популярни. Единият от родителите на каберне совиньон, совиньон блан е звездата на последните петнайсет години. Хрупкавостта, свежестта и сочността му са ценени от любителите на вино по цял свят. Долината на Лоара във Франция е негова родина, но световна слава му донасят атрактивните вина от Нова Зеландия, където сортът е засаден преди няколко десетилетия. Дори начинаещият любител на виното разпознава интензивните аромати на цариградско грозде, акация, чушка и трева, които отличават един совиньон блан от другите сортове, а сочната му свежест е подходяща за всеки повод и компания. Совиньон блан е най-предпочитаното бяло вино за аперитив, но той е прекрасен спътник и на храна: морски дарове, риба и козе сирене.

 

 

Cycle е първият български ясно разпознаваем совиньон блан и това му гарантира почти мигновен успех на пазара. Друг революционен момент в концепцията Cycle е дизайнът на етикета: креативен, ретро, арт, модерен, но и смел, атрактивен и впечатляващ. С една дума: култов. Окото „купува“ първо и българският потребител веднага се влюбва в отличаващата се от всички останали бутилка на щанда, за да открие, че това не е новозеландско, а българско вино. Любопитството бива подсилено и от цената, която няма конкурент на пазара, а крайният щрих нанася съдържанието на бутилката. Комбинацията от фактори е неустоима и така започва постепенното запознанство на българския пазар със Cycle. Днес Cycle е винаги наблизо, но винаги в движение: реколта 2017 е поредната, която е отличена със златен медал на престижното винено състезание Concours Mondial du Sauvignon.

 

 

Само година след появата на Cycle Совиньон блан, на пазара се появяват „колелата“ Вионие и Гевюрцтраминер и велосипедите (biCYCLE): купажни вина от два сорта, между които и розе. Розето е обединяващата точка за пътешественици, които предпочитат различни дестинации. То е идеалният баланс между хрупкавата свежест на бялото и сочните танини на червеното. Въпреки, че става интересно за публика, критика и изби едва преди 15 години, розе се произвежда от 600 година пр. Хр. Родината му е областта Прованс във Франция и до днес провансалските розета са еталон за стил. Розето е ултимативният партньор на различни храни, сезони и поводи. Дали е паста или свинско месо, дали е през лятото или зимата, дали е на маса или на поляна, розето е винаги удачен избор.

Cycle розе не е само мода, а философия. Това е признато и от интернационалното жури на конкурса Concours Mondial de Rose, на който виното е отличено от стотици световни розета със златен медал. Едва ли това е случайност. По-скоро е следствие от посланието, което марката разпространява вече 10 години: лекота, авантюризъм, развитие, търсене на смисъла...

Cycle продължава да се развива. Марката става любима на няколко поколения и едва ли има българин, който да не е опитвал поне веднъж вината на Cycle. Едва ли има някой, който не е карал колело. А в безгрижието на лятото няма по-приятен начин да се насладим на кръговрата на живота без чаша хубаво, българско вино.

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox