Le Photographe е най-доброто вино на Балканите

Le Photographe е най-доброто вино на Балканите
26.07.2013 г.

Най-доброто вино на Балканите е Le Photographe Rose. Още с излизането си на пазара, очарователният купаж на класическия Каберне cовиньон и екзотичния сорт Гренаш извоюва Трофей от престижното издание Balkan International Wine Competition. Носителят на най-голямата балканска винена награда е част от новата серия Le Photographe, създадена от енолозите на Винарска изба „Братя Минкови“. Наред с високо оцененото от винените критици розе, серията представя и две чистосортови бели вина от аристократичните  Рейнски Ризлинг и Совиньон блан.

 

Гроздето за всяко от вината Le Photographe е отгледано върху доказано най-добрия тероар за бели сортове у нас. Прохладният климат и разнообразната структура на богатите канелено горски почви, придават на белите вина и розето уникална минералност, която няма аналог в целия Балкански полуостров. Масивите от Совиньон блан, Рейнски Ризлинг и Гренаш са разположени върху склонове с южна и югоизточна експозиция, с надморска височина от 350 м, която е перфектна за отглеждане на бели сортове. Гроздето от собствените лозя на „Братя Минкови“ е отгледано изцяло природосъобразно, а при създаването на  Le Photographe, енолозите на избата са използвали традиционни винарски практики. Това прави серията отлична за всички, които освен високото качество, държат на здравословния и природосъобразен начин на живот.

 

С чаша вино Le Photographe, ценителите ще изживеят истинско пътешествие назад във времето и ще научат много интересни факти около живота на легендарните винари Братя Минкови. Най-малкият брат Никифор обичал да казва, че голямата му страст е винарството, а голямото предизвикателство – фотографията. Ето защо веднага след дипломирането си във Виена, отваря собствено ателие в Сливен и се прочува като един от най-талантливите фотографи в региона. Създаването на вина и създаването на снимки били не просто хоби, а изкуство за Никифор. Той обичал да казва, че винарите и фотографите си приличат по това, че  творят хармония от цветове и вкусове, благодарение на личната си сетивност и усет към стойностното и възвишеното.

 

Думите на Никифор вдъхновиха енолозите на изба „Братя Минкови“ да посветят серията  Le Photographe на всички, избрали творчеството за свой начин на живот. Защото всеки гледа на света различно. 100 фотографа ще пресъздадат един момент по 100 неповторими начина и всеки поглед ще бъде уникален и неповторим.

Препоръчваме

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.
Fancybox